Δελτία Τύπου|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΜΙΑ, 06-03-2024

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ως μετέχουσα στη διοργάνωση  του 20ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικής με θέμα «Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗN ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2024 απευθύνει πρόσκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα:

  1. «Οι Μαθητές Συναντούν τη Φυσική και η Φυσική Μαγεύει Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στο Αμφιθέατρο Γραμματείας, στην Αίθουσα Ζ (Κτίριο 3) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου μαθητές/τριες σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούν πειραματικές δραστηριότητες.
  2. Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Αξιολόγηση PISA: Οι επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών της Ελλάδας στις Φυσικές Επιστήμες: Συγκρίσεις- ερμηνείες- προβληματισμοί». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 έως 12:30, αμέσως μετά τις ομιλίες δύο διακεκριμένων επιστημόνων του κ. Εμμανουήλ Τσεσμελή και του κ. Χρήστου Ξενάκη, στο Αμφιθέατρο Γραμματείας, στην Αίθουσα Ζ (Κτίριο 3) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το συντονισμό της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δρ. Ελένης Μπενιάτα, και τη συμμετοχή έμπειρων εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης και ακαδημαϊκών.

 

Χώροι διεξαγωγής συνεδρίου: Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (έναρξη συνεδρίου), εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λαμίας).

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας:  εδώ

 

 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΝΙΑΤΑ

Comments are closed.

Close Search Window