Μέσα απο τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής διοργανώνεται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και αναβιώνουν έθιμα και παραδόσεις, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο ζωντανή μέχρι και σήμερα την πλούσια παράδοση της περιοχής. Παρακάτω αναφέρεται μια σειρά εκδηλώσεων και εθίμων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή κατά την διάρκεια του έτους.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Κατά την διάρκεια των Αποκρεών διοργανώνεται πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων για τους δημότες και όχι μόνο. Αποκριάτικες εκδηλώσεις με άνναμα φωτιάς, κλόουν, πολλές εκπλήξεις και μεζέδες στην Πελασγία(γειτονιά του Αι Λιά) και τις Ράχες(έναντι εκκλησσίας Αγ.Γρηγορίου). Επίσης διοργανώνονται καρναβάλια στην Πελασγία και στη Γλύφα καθώς και αποκριάτικη χοροεσπερίδα στον Καραβόμυλο.

Την Καθαρά δευτέρα διοργανώνονται  κούλουμα στο πάρκο του Λαού στη Στυλίδα, στην παραλία Βαθυκοίλου(Στανίκι) και στην παραλία της Γλύφας με παραδοσιακή κουζίνα(φασολάδα, λαγάνα και άλλα σαρακοστιανά) και χορό με τη συνοδεία οργάνων.

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις

Κάθε δύο χρόνια στις αρχές Ιουνίου στη Στυλίδα πραγματοποιείται Ναυτική Εβδομάδα με μουσικές καιάλλες εκδηλώσεις, ενώ την ίδια την ίδια περίοδο γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και στον Αχινό.

Επίσης τον Ιούλιο διοργανώνεται ο διάπλους του Μαλιακού,Ράχες-Καμένα Βούρλα, ενώ στη θέση “Βουρλιά” Σαρακατσάνικο γλέντι (20 Ιουλίου) και επταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πελασγία.

Τέλος κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ξεχωρίζει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach-volley και τα Πανελλήνια τουρνουά beach-tennis και beach-handball που διοργανώνονται στις Ράχες και προσελκύουν μεγάλο αριθμό αθλητών και επισκεπτών.

Comments are closed.

Close Search Window