Δελτία Τύπου, Νέα - Ανακοινώσεις|

Παρ, 02/02/2024 – 09:30

Λαμία, 1η  Φεβρουαρίου 2024

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», ισότιμο Σχολείο αφενός μεν με όλα τα γενικά γυμνάσια και λύκεια και αφετέρου δε με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία καθώς ακολουθεί, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 22010/Δ6/24-02-2023 (ΦΕΚ 1062Β΄/24-02-2023), την ίδια διαδικασία εισαγωγής μαθητών με όλα τα πρότυπα και πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας,ανακοινώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι, για το σχολικό έτος, 2024-2025, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες δύνανται να εισαχθούν τόσο στην Α΄ τάξη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου όσο και στην Α΄ τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου κατόπιν εξετάσεων, τεστ δεξιοτήτων, στα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας, των μαθηματικών και των θρησκευτικών, υπό μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.

  • Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής μαθητών/τριών τόσο στην Α’ Τάξη Γυμνασίου όσο και στην Α’ Τάξη Λυκείου δεν έχει ακόμη καθορισθεί.
  • Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας θα είναι το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Επισημαίνεται ότι στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, πλουσιότατη και οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, Παρεκκλήσιο για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, Εργαστήριο Εικονογραφίας και ψηφιδωτού και πλήρως ανακαινισμένους χώρους αθλοπαιδιών με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, αγωγής σταδιοδρομίας, καθώς επίσης και σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το ERASMUS+ και το E-twinning, εθελοντικές δράσεις, όπως οι Let’s do it Greece και Action Aid, διαγωνισμούς τοπικής αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας.

Πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις και τις ποικίλες δράσεις του Σχολείου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα www.ekklamias.gr.

Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν, κατόπιν ευγενούς πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος και Προέδρου της Σχολικής Εφορείας του Σχολείου μας κ. Συμεών, να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός». Τέλος, στους αριστεύοντες μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας τόσο κατά το Α΄ όσο και κατά το Β΄ τετράμηνο, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος και Προέδρου της Σχολικής Εφορείας του Σχολείου μας κ. Συμεών, δίδονται βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, στα τηλέφωνα 2231021381 & 2231022576, καθώς και στο email mail@lyk-ekkl-lamias.fth.sch.gr στην ιστοσελίδα   www.ekklamias.gr του Σχολείου.

Comments are closed.

Close Search Window