Δελτία Τύπου, Νέα - Ανακοινώσεις|

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για το θέμα των αδέσποτων ζώων και την προστασία τους. Είναι μια ευκαιρία να σταθούμε και να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα ζώα στην κοινωνία μας.

Τα αδέσποτα ζώα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως την έλλειψη τροφής, νερού και ιατρικής φροντίδας. Είναι ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες και στις απειλές από άλλα ζώα και ανθρώπους. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη δυστυχία που περνάνε αυτά τα ζώα και την ανάγκη για την προστασία τους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα. Μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο ζώο από καταφύγια ή φιλοζωικούς συλλόγους, να προσφέρουμε φιλοξενία σε αδέσποτα ζώα, να συμμετάσχουμε σε εκστρατείες αδεσποτοποίησης και να διαδώσουμε την ενημέρωση για το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε τα αδέσποτα ζώα στην κοινωνία μας. Ας δώσουμε στα ζώα αυτά την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει. Ας εργαστούμε μαζί για έναν κόσμο όπου κάθε ζωή έχει αξία και σεβασμό.

Η πραγματικότητα των αδέσποτων και δεσποζομένων τετραπόδων είναι ένα ζήτημα που απαιτεί την προσοχή και την αλληλεγγύη όλων μας. Χιλιάδες ζώα περιφέρονται στους δρόμους των πόλεων μας, χωρίς την προστασία και τη φροντίδα που χρειάζονται. Τα δεσποζόμενα τετράποδα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να ζουν υπό κακουχίες ή ακόμη και να εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους.

Είναι καθήκον μας ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με αποφασιστικότητα και ευαισθησία. Οι αδέσποτοι σκύλοι και γάτες χρειάζονται  φροντίδα και προστασία, ενώ τα δεσποζόμενα τετράποδα χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και προσοχή από τους ανθρώπους τους.

Ως Δήμος είμαστε  υποχρεωμένοι να κινούμαστε βάσει των προβλεπόμενων από τον νόμο για:

  • Παροχή βασικών ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών όπως εμβολιασμούς, αποπαρασίτωση και χειρουργικές επεμβάσεις.
  • Καταγραφή των αδέσποτων ζώων και δημιουργία καταλόγου με τα στοιχεία τους.
  • Διενέργεια προγραμμάτων αποκέντρωσης αδέσποτων ζώων με σκοπό την υιοθέτησή τους από νέους κηδεμόνες.
  • Προστασία των πολιτών από επιθετικά αδέσποτα ζώα μέσω της απάντηση σε καταγγελίες και τη λήψη κατάλληλων μέτρων.
  • Δημιουργία χώρων για αδέσποτα ζώα όπου μπορούν να φιλοξενηθούν και να προστατευθούν μέχρις ότου βρεθεί λύση για τη μετάθεσή τους.

Επιπλέον, ως Δήμος Στυλίδας  σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις προωθεί εκστρατείες ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού για τη σωστή μεταχείριση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα κόσμο πιο δίκαιο και ανθρώπινο για όλα τα ζώα

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε  τις ευχαριστίες μας, στις φιλοζωικές οργανώσεις  που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας,   για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην προστασία και ευημερία των ζώων.

Η αφοσίωσή σας στον σκοπό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική και εκτιμώ το έργο που κάνετε. Μέσω της δράσης σας, βελτιώνετε την ποιότητα της ζωής των ζώων και προάγετε την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα της ζωοφιλίας.

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα κόσμο πιο δίκαιο και ανθρώπινο για όλα τα ζώα.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Comments are closed.

Close Search Window