Βρίσκεστε εδώ

Υπενθύμιση υποχρεωτικού καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από ιδιώτες για την πρόληψη πυρκαγιών

Τετ, 24/07/2019 - 14:15

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

 

Στυλίδα, 24 / 7 / 2019

 

Σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 και στο πλαίσιο της πρόληψης και μείωσης κινδύνου πυρκαγιών στο Δήμο μας, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται στις Δ.Κ. Στυλίδας, Εχιναίων, Πελασγίας και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και αποψίλωση των προαναφερόμενων χώρων από τα ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων.

Βάσει νομοθεσίας, στην απευκταία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ισχύουν και εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ 1 περ 26 εδαφ. β’ του Ν.3852/2010 και οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Στυλίδας,  προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την ενημέρωση ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων, ώστε να προβούν έγκαιρα στην αποψίλωση της έντονης βλάστησης, στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά, ώστε να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, καθώς και από μπάζα και απορρίμματα που προκαλούν εστίες μόλυνσης.

Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των δημοτών του και τονίζει ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Από το Δήμο Στυλίδας

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon katharismosoikopedwn2.pdf403.43 KB