Βρίσκεστε εδώ

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΙΝΑΧΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΡΑΧΩΝΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η Δήμαρχος Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλ

Παρ, 04/02/2022 - 14:45

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η Δήμαρχος Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Ραχών, π. Αθανασίου Μιναχείλη ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 71 ετών.

Η τοπική κοινωνία και η Εκκλησία βιώνουν σήμερα με μεγάλη λύπη την απώλεια ενός ιερέα ο οποίος διακόνησε ακούραστα επί 45 και πλέον έτη το ποίμνιο του και υπήρξε μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στον τόπο μας, χάρις στο πλούσιο εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό του έργο. Πορεύτηκε ως ένας ταπεινός εργάτης της εκκλησίας που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη και τον συνάνθρωπό του. Υπήρξε ο κτήτωρ του νέου μεγαλοπρεπούς ναού του Αγίου Χαραλάμπους στις Ράχες, υπεύθυνος για τη συντήρηση και αποκατάσταση του παλαιού ιστορικού Ναού, θεμελιωτής του Πνευματικού Κέντρου και εμπνευστής και δημιουργός της Εκθέσεως Λαϊκής Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κινούμενος από την αστείρευτη αγάπη του για την παράδοση και τη βυζαντινή μουσική.

Με την ευγένεια, τη σεμνότητα, την καλοσύνη, και τη διαρκή διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, θα κατέχει ξεχωριστή θέση στη μνήμη όλων. Η προσφορά του τόσο στην Εκκλησία όσο και στην περιοχή μας είναι ανεκτίμητη και η εκδημία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους εμάς.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Συμμετέχουμε με θλίψη στο πένθος της οικογένειας και εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

                                                                        Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                 Δήμου Στυλίδας

randomness