Βρίσκεστε εδώ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΥΡΑ ΜΕΛΩΔΙΚΗ"

Παρ, 04/11/2022 - 09:15

Στην επετειακή μουσική εκδήλωση με θέμα "Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική", που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην κεντρική Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε την τιμή να παρευρεθεί η Δήμαρχος Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και οργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ".

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος και οι Κοσμήτορες της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Καραγιάννης και της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών, μίλησε για τη νεολαία και την υποχρέωση που έχει η Εκκλησία να τη βοηθήσει να «ανθίσει», ενώ ειδική αναφορά έκανε στο πολυσχιδές έργο που προσφέρει η Μητρόπολη Φθιώτιδας «για μια ανοιχτή Εκκλησία σε μια ανοιχτή κοινωνία», όπως  χαρακτηριστικά σημείωσε.

Το παρών έδωσαν Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, οι Υπουργοί κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κ. Γιάννης Οικονόμου, κ. Στέλιος Πέτσας και κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, κ. Θέμης Χειμάρας και κ. Γιάννης Σαρακιώτης Διευθυντές υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.

Η Δήμαρχος Στυλίδας ευχαριστεί θερμά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη κ. Συμεών για την πρόσκληση, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμος Στυλίδας και η ίδια προσωπικά στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Μητρόπολης Φθιώτιδας να στηρίξει τους νέους και στο ζήτημα της μουσικής παιδείας.

                                                                                        Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                              Δήμου Στυλίδας

Φωτογραφίες