Βρίσκεστε εδώ

Ενημέρωση για τη χρήση του κτιρίου του ΟΣΚ

Τετ, 06/11/2019 - 10:15

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα κανονισμό λειτουργίας του κτιρίου της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τα σχολεία του Δήμου Στυλίδας (ΟΣΚ), η χρήση του επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ σε σχολικές μονάδες. Παρόλα αυτά, για τη διευκόλυνση των πολιτιστικών, κοινωνικών, μουσικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου, παραχωρείται η αίθουσα του ΟΣΚ όπως και άλλοι δημοτικοί χώροι, για πραγματοποίηση πολιτιστικών ή κοινωνικών εκδηλώσεων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, πάντα με τη μέριμνα του Δήμου Στυλίδας.

 

Επισημαίνεται ότι η καθημερινή χρήση του κτιρίου ή άλλων δημοτικών χώρων σε ιδιώτες που έχουν οικονομικές ή εμπορικές συναλλαγές όπως μαθήματα επί αμοιβή, κάτω από την ομπρέλα συλλόγων, πέραν του ότι πρέπει να είναι σύννομες, δεν επιτρέπεται σε κανένα δημοτικό χώρο. (ΟΣΚ, σχολεία, δημοτικά γυμναστήρια, γήπεδα κλπ).

 

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχει ακουστεί ότι η νέα Δημοτική Αρχή αρνείται να στηρίξει δράσεις των παραπάνω συλλόγων, θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

 

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων, έγινε σαφές η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τις πρωτοβουλίες των συλλόγων του Δήμου μας και τονίστηκε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε δράση που έχει στόχο το καλό των δημοτών.   Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν επίσης ότι στο νέο κανονισμό και στα νέα τέλη που και θα υποβληθούν προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα και θα ισχύσουν από το νέο έτος, θα προβλέπεται η καταβολή ενός ανταποδοτικού συμβολικού τέλους για τη συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία τόσο του κτιρίου του ΟΣΚ, όσο και των λοιπών δημόσιων χώρων, στην περίπτωση που κάποιοι σύλλογοι θα χρησιμοποιούν τους δημοτικούς χώρους σε καθημερινή βάση πέραν των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

 

Περαιτέρω, η όποια συζήτηση αφορά στη χρήση δημοτικών χώρων είναι παραπληροφόρηση, έχει άλλους στόχους και προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας.

 

Η Δήμαρχος Στυλίδας

Βιργινία Στεργίου

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon xrhshktiriouosk.pdf562.44 KB