Βρίσκεστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ 40 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Τρί, 21/06/2022 - 08:30

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να  ενημερώσουμε τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Στυλίδας  ότι ξεκίνησε ήδη η καταβολή της ενίσχυσης του ποσού των 40 ευρώ ανά στρέμμα στο πλαίσιο των ενισχύσεων στήριξης της παραγωγής λόγω της πανδημίας covid 19. Πρόκειται για έκτακτες ενισχύσεις λόγω της πανδημίας που είχαν εξαγγελθεί και αφορούν και την επιτραπέζια ελιά πλην Καλαμών και κωδικού 2008190 του ΟΣΔΕ. Σκοπός της ενίσχυσης είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να καλύψουν ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους υποστηρίζοντας έτσι τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Η Δημοτική Αρχή είχε θέσει το ζήτημα της εξαίρεσης μιας μεγάλης μερίδας ελαιοπαραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας από την έκτακτη οικονομική στήριξη που χορηγήθηκε μέσω της Δράσης του ΥπΑΑΤ «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».

Η επέκταση της αποζημίωσης ήταν αναγκαία καθώς αφορούσε σε ένα μεγάλο αριθμό παραγωγών ειδικά της Ανατολικής Φθιώτιδας οι οποίοι δηλώνουν την καλλιέργειά τους στον ΟΣΔΕ ως βρώσιμη ελιά με διαφορετικό κωδικό.                                                        

Ευχαριστούμε θερμά  τους Υπουργούς και τους βουλευτές της Φθιώτιδας καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν και σε συνεργασία, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους, πέτυχαν να εξασφαλίσουν τα κονδύλια  ώστε να χρηματοδοτηθεί η ενίσχυση όλων των ελαιοπαραγωγών επιτραπέζιας ελιάς λόγω της πανδημίας, παρέχοντας ζωτικής σημασίας στήριξη στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

                                                                        Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων                                                                                                            \

Δήμου Στυλίδας