Βρίσκεστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - AΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΥΛΩΝ

Πέμ, 01/06/2023 - 14:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε  την παράδοση ενός σπουδαίου έργου για τους αγρότες μας στην κοινότητα Μύλων.

Με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ευελπιστούμε να επιλύσουμε ένα μέρος του χρόνιου προβλήματος των υποδομών άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

Ειδικότερα, στο εν λόγω έργο, το μεγαλύτερο μέρος των φθαρμένων τσιμεντοαυλάκων αντικαταστάθηκε με ένα σύγχρονο «κλειστό» δίκτυο που, λόγω της στεγανότητας του, συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό απώλειας μεγάλης ποσότητας νερού και συνεπώς στην αύξηση της διαθέσιμης ποσότητάς του για τους αγρότες.

Να σημειωθεί ότι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή των Μύλων κατά τα προηγούμενα έτη, επιβάρυναν ακόμη περισσότερο το υπάρχον παρωχημένο αρδευτικό δίκτυο, ένα δίκτυο που δυσχέραινε τις εργασίες ποτίσματος των καλλιεργειών της περιοχής. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 5 συνολικά τμήματα του δικτύου, τα οποία και αντιμετώπιζαν τα περισσότερα προβλήματα. Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου είναι περίπου 5 χιλιόμετρα.

Η χρηματοδότηση του έργου εγκρίθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2020, η δημοπράτησή του ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουνίου 2021 και το έργο ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, στις 10 Μαρτίου 2022.

Σήμερα, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε αφενός η πανδημία του κορονοϊού και αφετέρου η ιδιαιτερότητα του έργου, καταφέραμε να παραδώσουμε στους αγρότες μας ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους στο ζήτημα της άρδευσης.

Ο αγροτικός τομέας ήταν και παραμένει σημαντική προτεραιότητα για εμάς και η ολοκλήρωση αυτού του έργου μας γεμίζει με αισιοδοξία και πείσμα ώστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τους δημότες μας όσα τους αξίζουν, με στόχο την αναβάθμιση της ζωής τους και τη δημιουργία νέων προοπτικών. 

 

Φωτογραφίες