Βρίσκεστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευ, 27/07/2020 - 23:30

Σχετικά με δημοσίευμα της κας Λίλιαν Μπαρούτη που αφορά στην προμήθεια γραφικής ύλης και χαρτικών με απευθείας ανάθεση σε κατάστημα της Λαμίας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η κα Μπαρούτη υπήρξε κατά την τελευταία πενταετία, ήτοι από τα έτη 2016 έως και 2020 αποκλειστικός προμηθευτής γραφικής ύλης και χαρτικών του Δήμου Στυλίδας με απευθείας ανάθεση και συνολικό ποσό 30.500 ευρώ.

Προφανώς αισθάνθηκε προσωπική πικρία και ενόχληση γιατί δεν συνεχίστηκε η προνομιακή συνεργασία της με το Δήμο Στυλίδας, την οποία όμως πικρία, επένδυσε με πολιτικούς υπαινιγμούς και απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο της Δημάρχου.

Πρόθεση της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας και η ενίσχυση των επαγγελματιών του Δήμου μας, όμως σε περίπτωση όπου υφίστανται λόγοι πρακτικής, πραγματικής ανάγκης και άμεσης ανταπόκρισης, για το συμφέρον του Δήμου, γίνεται επιλογή προμηθευτών και εκτός Δήμου.

Όσον αφορά τα άλλα δύο βιβλιοπωλεία στην έδρα μας, ο ένας εκ των δύο προμηθευτών στο παρελθόν, αν και ερωτήθηκε για συνεργασία δεν έδειξε σχετικό ενδιαφέρον. Δεδομένου ότι οι αντίστοιχες συμβάσεις είναι ετήσιες, στο μέλλον θα είναι ευπρόσδεκτοι όποιοι εγχώριοι προμηθευτές ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του Δήμου.

 Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, αν για την προηγούμενη πενταετία στην οποία προνομιακά ήταν προμηθευτής του Δήμου μας η κα Μπαρούτη είχε τις ίδιες αγωνίες που εξέφρασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους συναδέλφους της επαγγελματίες, που όμως ποτέ δεν εξεδήλωσε στο παρελθόν, μήπως άραγε γιατί τις σκίαζε το προσωπικό της συμφέρον;

 

Γραφείο Τύπου

             Δήμου Στυλίδας

randomness