Βρίσκεστε εδώ

Ανακοίνωση για αντιπυρική περίοδο 2020

Πέμ, 30/04/2020 - 09:45

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ.1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας από 1ης  Μαίου 2020 έως και 31ης Οκτωβρίου 2020 απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας οποιαδήποτε  χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Εφιστούμε την προσοχή: 

1) Προς όλους τους αγρότες και ελαιοπαραγωγούς για τις ενέργειες Διαχείρισης της αυτοφυούς χλωρίδας (απομάκρυνση ξερών χόρτων κ.λ.π.) προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς καθώς επίσης και κλαδεύσεις ελαιοδένδρων σε σημεία της αγροτικής οδοποιίας, όπου εμποδίζεται η πρόσβαση των Πυροσβεστικών οχημάτων. Μετά από σχετική άδεια (από την αρμόδια Πυροσβεστική υπηρεσία), η καύση θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες μέχρι την 10η πρωινή και με δείκτη επικινδυνότητας 1(χαμηλή) ή 2 (μέση).  Επίσης παρακαλούνται  οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Στυλίδας, να μην εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο με χρήση φωτιάς προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από αμέλεια, λόγω των κλιματολογικών και καιρικών συνθηκών που επικρατούν κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

 

2) Επιβάλλεται ο καθαρισμός των οικοπέδων και η απομάκρυνση των απορριμμάτων. Οι ιδιοκτήτες ή με οποιονδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές και μέχρι απόστασης εκατό (100) μέτρων, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης από τους ιδιοκτήτες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 και κατ’εφαρμογή του Ν.3852/2010 επιλαμβάνεται ο Δήμος με αυτεπάγγελτο καθαρισμό και επιβολή προστίμων.

 

ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ


Καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για το σημείο, όπου βλέπουμε την πυρκαγιά.

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΑΡΡΗΣ

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon antipyr2020.pdf199.19 KB
randomness